Vi har som formål å beskytte bedrifters nettsider mot å bli hacket

Vår tilnærming er å gjøre virksomheter oppmerksomme på eventuelle sårbarheter og tilby gode sikringstiltak.

Om oss

 

Databeredskap ligger under Portalen Gruppen AS, som blant annet står bak Forsikringsportalen.no.

Drift av ulike portaler som krever ekstraordinære sikkerhetstiltak har gitt oss dyp innsikt innenfor sikring av websider og applikasjoner.

Pågrunn av mangelen på sikring av nettsider  og web applikasjoner hos norske virksomheter ble Databeredskap opprettet for å hjelpe bedrifter med proaktive sikringstiltak.

Vår tilnærming er å gjøre virksomheter oppmerksomme på eventuelle sårbarheter på deres nettsider og tilby gode sikringstiltak for å minimere risikoen for at nettsiden blir hacket.

 

Hvorfor har vi spesialisert oss på sikring av nettsider?

 

Nettsider som ligger åpent tilgjengelig på nett er blitt det foretrukne angrepspunktet for hackere. Årsaken til det er at i forhold til andre hackermål, er det ikke nødvendig med spesielle lenker eller ressurser for å nå et nettsted. Alle som har en datamaskin som er koblet til internett, kan nå ut og prøve å hacke et nettsted. Likevel ser vi paradoksalt nok at de fleste virksomheter har antivirus på datamaskinene sine mens nettsiden ligger helt åpent uten noen gode sikringstiltak.

Et hacker angrep på en nettside kan føre til at sentrale deler av virksomheten til en bedrift svekkes eller lammes. For en liten bedrift kan noen dager med stans i virksomheten, få drastiske konsekvenser. Eksempler på konsekvenser er at bedriften ikke klarer å ta imot nye ordre eller levere eksisterende bestillinger, frisører og hoteller hvor hackere angriper og krypterer bookingsystemet. Omdømmetap, som følge av at virus kan spre seg til de som besøker bedriftens hjemmeside.

Bedriftene som blir rammet risikerer også å bli svartelistet av Google og dermed kanskje miste god rangering i søkeresultatet i lang tid fremover. Dette er konsekvenser som kan ramme virksomheten hardt i lang tid.

Vær oppmerksom på at endpunkt, nettverk og server sikkerhetsløsninger som antivirus-, IPS- og nettverksbrannmurer er laget for å beskytte datamaskiner, nettverk og servere – de beskytter ikke nettstedet ditt.

Kontaktinformasjon

Adresse: Apotekergata 10, 0180 Oslo

Telefonnummer: 21 89 99 99

Org nr: 899 551 222

Databeredskap ligger inn under Portalen Gruppen AS