I altfor mange tilfeller hører vi om bedrifter som ikke jevnlig tar sikkerhetskopi av hjemmesiden. Hvis nettstedet blir hacket vil sikkerhetskopien være din beste venn.

Det er viktig å lagre sikkerhetskopiene dine på et sikkert sted!

Dessverre ser vi at selv for de som har gode rutiner på å gjøre sikkerhetskopi, gjør likevel den store tabben i at de ikke lagrer sikkerhetskopien på et trygt sted.

Det er mye viktig informasjon i sikkerhetskopiene. Blant annet kan de inneholde tilgangsopplysninger etc. Hvis ikke sikkerhetskopiene lagres trygt så kan de til og med være årsaken til at nettsted blir hacket til å begynne med. Mange nettsteder lagrer sine sikkerhetskopier på deres live-server i kataloger som / oldand / backup. En sikkerhetskopi inneholder ofte utdaterte kjernefiler, temaer og utvidelser. Siden utdatert programvare er den viktigste årsaken til infeksjoner så er sikker lagring av dette kritisk.

Noen ganger er nettsteder hacket når datamaskinen som brukes til å administrere nettstedet, er infisert med skadelig programvare. Keyloggers, trojanere og annen malware kan skaffe FTP passordene du har brukt eller få tilgang til sikkerhetskopier du har lagret på maskinen. Pass på at du ofte skanner datamaskinen din for skadelig programvare med et anstendig anti-virusprogram, uansett hvilket operativsystem du bruker.

Det er verdt å nevne at det også kan være en bekymring å lagre sikkerhetskopier på sin egen datamaskin i tilfelle sikkerhtskopiene fra nettsiden inneholder skadelig programvare som du da laster ned på maskinen din. Dette er en legitim bekymring! Imidlertid er ofte malware på nettsteder PHP-basert eller skrevet på et annet server basert skriptspråk og ville ikke utløse på en desktop, laptop eller tablet maskin på samme måte som på en webserver.

Man kan lagre sikkerhetskopiene sikkert på en ekstern backup-stasjon eller til og med en CD / DVD. Det er også best å kryptere og passordbeskytte sikkerhetskopiene, da dette kan bidra til å forhindre at de blir misbrukt hvis filene selv nås av noen som ikke burde ha dem. Hvordan man krypterer dem, vil avhenge av operativsystemet man bruker.